Aktive Feriedage, bare ikke når SFO´en er lukket

Igen i år kører Næstved kommune projekt “Aktive Feriedage” for børn og unge i skoleferien. Det er en rigtig god ting, hvor foreningerne laver aktiviteter for børn og unge under ferien – og meget populært.

Desværre har kommunen skudt sig selv lidt i foden. Måske på grund af manglende overblik! Der er nemlig aktive feriedage i uge 27,28,31,32 0g 33. Men IKKE i uge 29 og 30.

Nu er det så lige, at det netop er uge 29 og 30 at Næstved kommune lukker sine daginstitutioner og SFO! Nogle ville spørge: Er det netop ikke når SFO er lukket, at der er behov for nogle andre tilbud til børnene?

Jo, men samtidig vælger Næstved kommunes kulturudvalg altså at drosle ned for Aktive Feriedage, så der er aktiviteter i de andre uger, bare ikke uge 29 og 30.

Kulturudvalget forsvarer sig med, at man skal spare 100.000 kr. i budgettet. Jo, jo, men det behøver vel ikke præcis være ved at lukke Aktie Feriedage i den periode, hvor børnene ikke kan komme i SFO? Man kunne vel spare lidt de andre dage.

Det virker ret “molbo-agtigt” og der mangler i hvert fald noget koordination et eller andet sted i kommunen. Pinligt nok, så er det faktisk den samme forvaltning, nemlig Børne- og Kulturforvaltningen, som står for både fritidsområdet og for institutioner og skoler.

Overblikket har åbenbart manglet. Forhåbentligt finder man det igen.

Tags: , , ,

Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *