Kølekæden må ikke brydes!

Hvorfor gøre det nemt, når man ved en ekstra indsats kan gøre ting helt umuligt indviklede! Det må være reglen for en hver god bureaukrat – som der åbenbart er en hel del af i Fødevarestyrelsen.

Fra første januar 2010 skal alle daginstitutioner give børnene et dagligt måltid mad. Det kan man diskutere om det er god politik at fratage forældrene ansvaret, men det er nu en gang vedtaget og kommunerne er i gang med at løse opgaven.

Det enkleste ville være at institutionen selv fik pengne til at købe og lave maden. Men, det kan man ret sikkert ikke få lov til! For, det vil nemlig betyde brud i kølekæden!

Reglerne siger, at maden skal være nedkølet fra produktion til den bliver tilberedt. Det vil sige at en pædagog ikke må gå i supermarkedet (køledisken) og købe ind, transportere varerne hjem (i plasticpose eller lignende ukølet transportform) og komme det i køleskabet. “Kølekæden” brydes når varerne transporteres!

Jamen, det gør vi jo alle sammen! Flere gange om ugen! Over hundrede gange om året nemlig hver gang vi handler ind!

Det gør pædagogerne jo også, når børnene selv skal smøre maden! Og, så må man godt – når det er et led i det pædagogiske arbejde – og ikke er hver dag.

Man tager sig til hovedet: Det som tusinder af danskere gør hver dag: Købe ind! Det må pædagogerne ikke gøre i børnehaven.

Mon ikke vi snart har regler nok i det her samfund!

Tags: , , , , ,

  1. Tror du, at den donation af køleelementer og skovturs-tasker vil hjælpe på problemet, for så har jeg da et lille lager, jeg gerne vil dele ud af.

    🙂
    Anette

  2. Alle gode forslag imødeses med kyshånd. Måske kommunerne skal lave et større fællesindkøb, men jeg er bange for at det ikke nødvendigvis tilfredsstiller fødevaremyndighederne…

  3. Næh. Men hvis kølekæden er eneste indvending, skulle vi måske starte et supermarked-i-en-kølebil? Hvis alle daginstitutionerne bliver kunder, kan det blive en strålende forretning. Hvis der er andre dagsordener bag end lige det med kølekæden, må de hellere komme frem i lyset, for kølekæden i sig selv kan vi sagtens løse.

    I øvrigt skal du glæde dig over initiativet – hvis det ellers kan administreres fornuftigt med køletasker eller -biler. Jeg har smurt mindst 5.000 madpakker til mine unger og jeg kan godt betro dig: Lige den del af “forældreansvaret” fralægger jeg mig meget gerne.

Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *