Næstved: Herskabsstalden

Jeg er blevet spurgt, om ikke det er en god idé at ombygge herskabsstalden på Rønnebæksholm, når nu Realdania gerne vil give penge til projektet.

Og, ja det er det da. Men, problemet er jo at Næstved kommune i øvrigt mangler penge. Kassen er ved at være tom og så bliver de 2 millioner kr. som kommunen skal skyde ind i projektet også et beløb vi er nødt til at regne med.

Ovenikøbet samtidig med, at der planlægges besparelser på de bløde områder: Børnepasning, skole, ældre o.s.v.

Politik er jo ikke videnskab, hvor man præcist kan sige hvornår “nok er nok”. Hvornår vi skal holde igen med luksusprojekter (som herskabsstalden) til fordel for andet. Hvis kommunen havde 400 millioner kroner i kassen så var der råd til herskabsstalden.

Men, det er der ikke. Snarere tværtom: Vi nærmer os et reelt nul i kassen.

Set på den baggrund må man sige nej til dyre projekter og koncentere sig om kommunens daglige drift. Derfor er min indstilling til Byrådet: Udskyd herskabsstalden. Udskyd Axeltorv. Og lad os bruge kræfterne på at få den daglige drift til at fungere optimalt.

Tags: , ,

 1. Jeg synes det er skræmmende at kassen er tom, når vi stort set intet har fået for de penge der engang var i den! At kommunen tilsyneladende har lavet en regnefejl af dimensioner er slemt nok i sig selv, men at det nu også skal gå ud over livskvaliteten for borgere og besøgende i Næstved Kommune er decideret sørgeligt.

  For det er jo netop det det handler om. Vi vil have kulturelle tilbud, vi vil have byfornyelse og vi vil have flere rekreative tilbud. Man må rive sig i håret når man ser hvad der er postet penge i de seneste 10 år, og hvor lidt af det der reelt har interesse for byens indbyggere.

  Jeg er uenig i at kassen nu skal lukkes i, når det kommer til forbedring af tilbud til byens borgere. Som jeg ser det, så skyldes den tomme kasse først og fremmest et giga fejlskud i forhold til indbyggertallets udvikling i vores kommune. Hvis vi ønsker at tiltrække så mange nye beboere som vi har kalkuleret med, så skal vi have noget at lokke med.

  Jeg savner lidt at man ser kommunen som en forretning. Det går rigtig skidt i forretningen lige nu. Så kan man vælge enten at holde igen, og forsøge at sælge de varer man allerede har på hylderne på udslag, eller man kan vælge at satse, fylde hylderne med nye varer, og håbe på at konkurrenterne har valgt den første løsning, og dermed stjæle deres kunder.

  Næstved City er død efter klokken 17, havnen er altid død, vores museer er en oldnordisk joke. Kom nu! Få lidt drev i byen – udvikl havneområdet. Hvor er cafeerne og gallerierne som kunne pryde vores kanalmiljø og gøre det levende og attraktivt for både unge som gamle, fastboende som turister? Og her snakker vi ikke kun efter klokken 17 – for mig personligt har der aldrig været noget at komme efter på havnen i Næstved.

  Det er der til gengæld i Præstø, så der tager jeg ofte til. Tænk hvis man kunne trække lidt af trafikken den anden vej!

  Selvfølgelig skal Rønnebæksholm have en ansigtsløftning, særligt når en stor investor står klar til at betale størstedelen af gildet. Regningen skal jo betales før eller siden, så det vil da være tåbeligt at sige nej tak nu, hvor det meste er ganske gratis.

  Kommunen kunne med fordel have sparet den ekstra plads til administrationen i Rådmandshaven væk i et par år i stedet for. Der var fine forhold ude i nærmiljøerne, hvor borgerne i Mogenstrup, Fuglebjerg, Holmegaard osv. også helst så at der sad noget administrativt personale. Men uha, så havde man været på bølgelængde med vælgerne – det er man ikke meget for i det socialdemokratiske enevælde af et byråd vi har i dag.

  En eller anden dag må det give bagslag – før eller siden MÅ byens folk skrige på forandring. Jeg håber at det bliver allerede i år.

Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *