Socialdemokratiet: Lever i 30´erne

Helle Thorning og partiformand Villy Søvndal har foreslået en millionærskat. Hvem skal skatten ramme:  Ja det er folk som tjener over en million om året. 

Sådan nogle skal også bidrage til velfærdssamfundet lyder lokketonerne fra Thorning (som om de ikke gjorde det i forvejen).

Man skulle næsten tro, at S politisk er låst fast et sted i 30´erne. I en klassekamp mellem de mange sultne arbejdere og de få rige (millionærerne) som ikke bidrager til samfundet. Men, sådan er det ikke. Høje lønninger betaler høje skatter i Danmark. Derfor er der også mange veluddannede som flytter fra landet.

Det er som om Thorning ikke indser, at dette er ikke en “dem/os” kamp hvor den stakkelse arbejderklasse med de fattige børn kæmer mod den rige  overklasse. Sådan er samfundet ikke mere. Ikke mindst takket være Socialdemokratiet. Hvorfor lever S så videre i den gamle forestilling?

I dag er verden global. Truslen mod velfærden kommer ikke fra de rige betaler for lidt, men fra at de rige og højlønnede flytter fra Danmark og bruger deres penge og viden til gavn for andre samfund end Helles, hvor man er mere optaget af at fordele, end forøge velfærden. 

Truslen i dag kommer fra forstenet tankegods. I stedet for misundelsesagtigt at bekæmpe høje lønninger, skal vi forsøge at få flere dygtige højtlønnede til landet – og holde på de gode hjerner. Det er en win-win situation, hvor samfundet udvikles og får mere at betale skat af.

Thorning forsøger at tale til nyfigenheden og  misundelsen, medens hun økonomisk jager dygtige ud af landet. Det er åh så gammeldags og det er taberpolitik  en global verden.

Tags: , , , ,

  1. Det undrer mig at vi efter århundreder med fri skolegang, stadig ikke har været i stand til at lære en venstrefløjspolitiker at rejse.

    Hvis vi alle betaler 50% af vores løn i skat, så kan jeg hurtigt regne ud at Hr. Jensen der har en løn på 500.000 om året betaler 250.000, og at Hr. Møller der har en løn på 1.000.000 om året betaler 500.000.

    Den rige Hr. Møller betaler altså dobbelt så meget i skat som Jensen, målt på kroner og ører. Gad vidst om Helle T og co. er klar over det?

    Hvis Hr. Møller nu skal tvinges til at betale 75% i skat, så bidrager han bare med ENDNU mere end Hr. Jensen, og paradoksalt nok ender han så, i dette tilfælde, med det samme beløb udbetalt: 250.000.

    Det skal dælendyleme ikke kunne svare sig at yde en ekstra indsats, vel Villy? Uha da da nej.. lad os sørge for at alle mennesker i dette land har lige meget at leve for, uanset indkomst. Det skal nok motivere en masse unge mennesker til at læse jura og medicin i fremtiden!

Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *