Brug udfordringsretten

De fleste kender det godt. Det kan være irriterende at blive udfordret, for nu går det jo lige så godt og så kommer en eller anden og stiller spørgsmål til den måde, man plejer at gøre ting på! Øv. På den anden side er det jo sundt nok at blive udfordret (måske lige bortset fra duel på kårde eller pistoler), for det et blive udfordret på synspunkter, vaner eller regler, kan jo føre til at man ændrer sine politikker og ting risikerer at blive bedre.

Derfor har regeringen indført en udfordringsret til regioner og kommuner. Hvis kommunerne synes noget er for besværligt, for langsomt eller der er for mange urimelige regler, så kan kommunen simpelthen skrive til regeringen og bede om at blive fri for reglerne! Sådan.

Nå, tænker den tvivlende, kan det nu også være rigtigt? Ja, det er det. Kommunerne kan selvfølgelig ikke blive fri for at drive folkeskoler, bare fordi en kommune måske synes det er besværligt, men man kan f.eks. godt blive fri for at lave kvalitetsrapport på folkeskolen hvert år, og i stedet kun gøre det hvert andet.

Altsammen noget der gerne skulle give mindre regelrytteri, mindre administration og mere tid til, f.eks. i folkeskolen: Undervisning af eleverne.

Derfor skal vi bruge udfordringsretten i Næstved. Jeg har rejst sagen i Udvalget for Børn og Familie og forventer den er på dagsordenen den 9. september så vi kan komme i gang. Der må være mange mange steder vi kan udfordre regeringen og slippe for unødige regler. Lad os komme i gang!

Tags: , , ,

Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *