Næstved: Budgettet fremlagt

Dog kun et forslag. Der er langt fra endnu taget politisk tilling til budgettet, men en vigtig del af næste års budget er det sparekatalog som Næstved kommunes direktion har fremlagt. Se kataloget her.

Der er store “tidsler” i sparekataloget. Blandt andet forslaget om at nedsætte åbningstiden i børnehaver og vuggestuer med ½ time om urgen. Det kan synes af lidt, men for de forældre som skal have en hverdag til at fungere, kan det væremeget. Skal man f.eks. pendle til/fra København hver dag, eller har man lang arbejdstid – ja bare et normalt arbejde indenfor normal arbejdstid – så kan det være svært at nå institutionen inden dens lukketid. At reducere åbningstiderne er derfor uvenligt overfor forældre – og i særdeleshed dårligt overfor de mange børnefamilier som er tilflyttet Næstved de seneste år.

Der er også andre uantagelige forslag: Lukning af Marvede gl. Skole, nedskæring af normering i institutioner m.v. I stedet må vi spare i administration og luksusprojekter .

Tags: , ,

Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *