Tybjerg skole lukker

Det blev som forventet: Skolebestyrelsen på Capionskolen vil lukke Tybjerg skole.

Det er desværre den logiske konsekvens af at alle 11 socialdemokrater, 4 SFere og Michael Rex d. 22. marts vedtog at der skal være op til 26 elever i klasserne. Dermed kunne Capionskolen ikke danne 3 børnehaveklasser til august, men kun 2 og man skulle dermed køre børn, enten fra Herlufmagle til Tybjerg eller omvendt.

Det har skolebestyrelsen ikke ønsket. På mandag skal Børneudvalget tage stilling til forslaget om lukning.

Jeg synes det er meget ærgerligt, omend en logisk konsekvens af byrådets manglende opbakning. Ærgerligt, ikke mindst fordi Næsted kommune, i hvert fald på papiret, gerne vil udvikle landområderne. Hvis skolen forsvinder er det afvikling og stik imod de mange fine højstemte ord i byrådets landdistrikspolitik.

Tags: , , , , , ,

Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *