NemID er i virkeligheden Besværlig-ID

Til efteråret skal den digitale signatur udskiftes med Nem-ID. I stedet for en fast kode til digital signatur skal vi alle udstyres med et “nøglekort” med 148 nøgler. Hver gang man logger sig på, skal man så bruge en ny nøgle.

Hvordan man kan kalde det nemt, overgår min fatteevne. Når man, som jeg, bruger digital signatur mange gange ugentligt, er det da et betydeligt tidsspilde og irritationsmoment hele tiden at skulle indtaste ny kode, hver gang man logger sig på. Det være sig netbank, skat, Erhvervs- & selskabsstyrelsen m.v.

I stedet for, som i dag: Samme kode til hver ting.  Man skal ganske vist huske en 3-4 koder, men tilgengæld holder de  i lang tid.

Nem-ID virker som et teoretisk projekt, hvor de regner med at folk kun bruger nettet f.eks. en enkelt gang om ugen til at checke bankbogen.

Sådan er virkeligheden ikke. For os som bruger nettet mange gange dagligt, bliver Nem-ID ikke nemt med Besværlig-ID.

Det undrer at Danmark, som gerne vil være i front med IT, indfører et system som rent faktisk er temmelig meget mere besværligt, end det vi har i dag.

Tags: , , ,

  1. øv! når jeg sidder i Tianjin og har glemt at få min papskive med, så er der lukket i banken.
    Det hele var nu meget nemmere da vi kun havde kuglerammer og regnestokke.

  2. Jeg kan kun give dig ret! Det er også med stor gru at jeg læser om dette kort, og om hvordan man skal til at slæbe kortet med sig overalt for at kunne logge på fra andre computere osv.

    Det betyder så bare at sidder jeg ved min egen computer, og vil tjekke min saldo i netbanken, så skal jeg først ud og finde min tegnebog samt tilhørende kort? Det kan da virkelig ikke passe??!!

  3. Jeg kan kun give jer ret, det er endog en meget lidt gennemtænkt løsning! Sikkerhedsmæssigt er det helt sikkert bedre end den måde det fungere idag, men i min Homebank (Sparekassen Holstebro) trykker man idag på knappen mobil nøgle, taster sit brugernavn og password. Skal der flyttes penge eller på anden måde gøres noget som berørere pengene, så får jeg en sms med en 8 cifret alfa numerisk kode som jeg taster ind i homebanken, vupti det virker alle steder 24/7/365 dage om året.
    Nøgle kort – Ja for 10 år siden!!

Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *