NemLogIn er også LangsomLogIn

For et par uger siden skrev jeg om “NemID” der i virkeligheden er “BesværligID” fordi man nu vil erstatte et nemt og enkelt system, med det besværligt system med papirbaserede nøglekort som virker mere gammeldags end højteknologisk.

Men, allerede nu går det langsomt.

Som revisor logger jeg på bl.a. webreg.dk  og SKAT, ofte flere gange om dagen for at trække eller afgive oplysninger og det er super at man ikke behøver de mange papirblankette mere. Tak for det.

Men, hvorfor gøre adgangen til systemerne mere besværlig?

Skal man f.eks. logge på skat.dk/erhverv har man nu to muligheder: Enten den gamle adgang med tastselv-kode eller det ny med enten tastselv eller digital signatur. Den ny har selvsagt lang flere faciliteter end den gamle, så det er fint nok. Men: Hvorfor skal gå så langsomt?

Logger jeg på den gamle tast selv for f.eks. at trække virksomhedens registreringsbevis går der 4-5 sekunder fra jeg taster koden, til skærmbilledet med registreringsbeviset er fremme.

Logger jeg på den ny tastselv/erhverv går der 40 (!) sekunder for nøjagtigt det samme.

Så vil nogle sige: “Det er prisen for at du kan mere på den ny erhverv” eller “har han virkelig ikke tålmodighed til det?”

På det sidste er svaret: Nej. Når Staten, bankerne eller hvem det nu er, laver IT-løsninger må vi forvente hurtighed og effektivitet og nem adgang til oplysninger.

Det har vi fået på mange punkter, men hvorfor spørger jeg naivt: Hvorfor skal det tage 10 gange så lang tid at logge på en nyere og – antageligt mere effetiv tjeneste – end den gamle? Nyt burde da betyde fremskridt, hurtighed, effektivitet – ikke længere sagsbehandlingstid?

Måske kunne SKAT skrue op for hastigheden, til glæde for alle brugere!

Tags: , , , , , , , ,

  1. NemID, LetLøn, Forårspakken – SKAT har det med at pakke deres programmer ind i intetsigende men positivt klingende ord. Du skal bare tage det roligt – det skal nok komme til at gå hurtigere.

    Eller også gør det ikke: Jeg undrede mig i fredags over, at SKAT ikke kunne kontaktes telefonisk: De har lukket på dagen efter Kristi Himmelfarts dag. Det er åbenbart ikke kun børneinstitutionerne, der indfører “lukkedage” for at få det hele til at hænge sammen.

  2. Jeg bander ofte over NemID. Min PC er to år gl og stadig hurtig på internettet. Men Java på Nem ID /netbank tager en krig at loade og så skal man sidde og fedte med et lille papkort… vi skriver år 2010! Det er bare en ommer!

Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *