Villy Søvndal: Fra plus til minus i Næstveds skoler med SF

Det er ikke længere siden end mandag d. 31. maj at Villy Søvndal og Annegrete Kamilles – begge SF – skrev i Sjællandske at “SF skaffer bedre velfærd”.

Blandt andet skrev de to SF-ere at SF vil give 3o mio. kr. mere til skolerne.

Kun 2 dage efter indgår SFs topmand Torben Nielsen forlig med S og Radikale i Næstved, hvor SF er med til at spare 15 mio. kr. på skolerne. Det blev altså ikke til plus 30 mio. men til minus 15 mio. på folkekolerne i Næstved!

Var det noget Annegrete Kamilles havde glemt at fortælle Villy Søvndal? Eller er det bare SF politik at sige et, men gøre noget helt andet? Det i hvert fald ikke særlig troværdigt – og det er rigtig dårligt for Næstveds folkeskoler som sandelig har brug for flere penge – ikke massive besparelser som SF nu er med til at godkende.

Venstre siger klart nej til besparelserne.

Tags: , , , , , ,

 1. Du hykler lidt gør du ikke – Søren?
  Når dine folketingskammerater herunder DF er så uansvarlige, dels at give skattelettelser ufinanseret, og sende regningen til de der har lidt i forvejen. Når dine folketingskammerater udsulter kommunerne, sætter udgifterne op/ikke kompencerer for de opgaver der er lagt ud til kommunerne – og stjæler kr. fra borgerne hvis vi – som SF foreslog, at sætte skatten op med 0,3% – Så kunne vi havde undgået nedskæringer/besparelserne. Men du og anddre stemte forslaget ned.
  Vi har 4 mandater vi bruger til den indflydelse, og til at vi kan ansvarligt, skære der hvor det gør mindst ondt, når nu dine folketingskammerater har brugt pengene – næ du! Det er dit parti, konservative og DF der er den reelle årsag – men lyv bare videre – vælgerne har nok gemmenskuet dig/jer.

 2. Hykleri er, hvis man lover eet, men holder noget andet. Som f.eks. når Søvndal og Annegrete Kamilles mandag d. 31.5. i Sjællandske lover 30 mio. kr. til Næstveds skoler, men Torben Nielsen et par dage efter skriver under på at spare 15 mio. på Næstveds skoler (hvert år). Det hænger bare ikke sammen. E

  Der er ingen som påstår at den kommunale økonomi er nem, men som politiker må man prioritere, hvor man vil spare. Venstre vil gerne spare, men primært på administrationen og vi har fremlagt nøgletal som tyder på at det i høj grad kan lade sig gøre. Jeg ønsker ikke at spare på børnene. Man kan anklage mig for “manglende ansvarlighed,” men jeg mener ansvarlighed er at give børnepasning og skoler ordentlige forhold. Flere lukkedage og flere udækkede vikartimer er ikke vejen frem!

  SF derimod løber gang på gang fra sine valgløfter. Senest så sparer SF 6,6 mio. på dagpasningen og 15 mio. på skolerne. Hvert år. Til trods for at der i SFs valgprogram står at man ikke vil spare. Ja, det står åbenikøbet i SFs valgprogram at man er troværdige og vil have offentlig debat. Den debat er vist forsvundet.

  Hvorfor gør SF så det? Hænger det i virkeligheden sammen med en slags politisk betaling for den udvalgsformandspost SF fik i Kulturudvalget? Eller tør SF ikke sige Socialdemokraterne imod? Måske kan Erik Lybøl svare på det.
  Jeg kan ikke forestille mig, at man dybt i SFs bagland mener at sociale nedskæringer på børn er den rigtige vej at gå, men det er, hvad SF gør, så der må være nogle helt særlige grunde vi ikke kender.

 3. Tja – Jeg ved ikke hvad man kalder det, når du står frem i Tv og udbasunerer for åben skærm, at nu ville du lukke Susågården – uden du havde én stemme derfor i byrådet dengang, uden din egen. Og jeg husker også at du blev tavs, da din egen regering havde udråbt Susågården under afd. leder Johan O Poulsen, som et af de 5 bedste udviklingscentre for kontanthælpsmodtagere i Danmark – og nr. 1 hvis vi ikke i statistikken havde medtaget de der aldrig mødte op. – Bare sig til hvis du ikke kan huske det – det kan jeg sagtens.

  Jeg ved ikke om man kan kalde det hykleri, Søren! Men når kassen er ved at være tom, så må man fordele det bedst muligt, – og vi har i Sf den mening, at hellere at vi er med i de fravælgelser som din regering har givet økonomisk mulighed for – husk på Søren, at regeringen ved sammenlægningen og nedlæggelse af amterne, pålagde kommunerne en masse ekstra udgifter, som de ikke fik nogen kompentation for – så hellere at der er ansvarlige SF’ere – vi har jo set hvordan i i Venstre skærer i velfærden. – Meen i har da skåret “forsigtigt” – det er jo “kun” de mest udsatte grupper i befolkningen der betaler for jeres skattelettelser. – Og “sjovt” nok, de grupper som aldrig har tilhørt jeres vælgerskarer. – SF har i samarbejde med S -m.fl. forsøgt at mildne, men som i mit hjem, er der ikke kr. i pungen – kan jeg ikke købe ind. Havde i nu støttet SF’s forslag dengang om at forhøje kommuneskatten med 0,3 % – så havde disse nedskæringer ikke været nødvendigt i kommunen. Og strafrenten/afgiften til regeringen kunne så støtte jeres flykøb.

  Næ du du kunne jo læse, hvad mange SF’ere ser, når de feks. går ind på vores hjemmeside http://www.sf-naestved.dk – Så er de der læser det, blevet lidt mere kloge, – så der kan du få svar på dine spørgsmål ang. SF’ holdninger derom –

  Meen Søren Jeg tør godt love dig, som Villy & Helle har lovet os på vores kongresser, at de møg i får lavet og har lavet gennem de sidste 7-8 år, det bliver lavet om – Venstres politik er vist gennemskuet af jeres ex-vælgere. – Kan da se at vi dagligt – får nye medlemmer – I glemte at vi er ét folk, og i skal ikke lave mere klassedeling.

  Søren – prøv og se indad, og tænk – mit parti laver nedskæringer – jeg kan ikke bortforklare det – Så fakta er Søren – Når man peger af andre, så er der 3 fingre der peger på en selv.

  Jeg ville sige – man skal ikke kaste sten på huse man selv har skabt i glas, med mindre man er glarmester? – Er du det?

  Og valgprogrammer – tja – Hensigten er et og virkeligheden en anden, men når vi får regeringsmagten, så vender vi kajakken – og skolerne skal nok komme tilbage, når VKO er væk fra magten – Vi vil jo et samfund for alle – og ikke bare en eller anden elite – solidaritet med hverandre – det skulle du lære lidt om, selv i USA er de ved at nærme sig vores model på et samfund. Og du må stadig gerne tjene mange penge – så får vi jo et struttende sundt samfund, hvor den stærke hjælper den svage, istedet for at tage røven på ham…..

 4. Tja Søren du burden jo være glad for de “røde” de fører jo blå politik – detsværre lige så fyldt med valgflæsk og tomme løfter – ligesom Venstre og Socialdemokratiet – D kan da være med til at råbe – hør hvor vi tramper – må i aldrig få magt!

Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *