Næstved: Henning fik sin lukkede aftale i hus

Så  fik borgmester Henning Jensen vedtaget sin budgetaftale mellem S, SF og Radikale for perioden 2011-2014.

Til det kan man sige 3 ting:

Økonomisk: Der er store besparelser på skoler og dagpasning. Det er ikke en god politik for Næstveds borgere og en kommune som gerne vil markere sig som uddannelseskommune og bosætningskommune. Derfor siger Venstre nej til det. Der er andre dele af aftalen, bla. besparelser på administrationen som er helt OK, men at spare på i forvejen økonomisk nødlidende skoler og dagpasning er ikke vejen frem.

Politisk: Man må ønske borgmesteren tillykke med det politiske håndværk. SF har nu stemt for store sociale forringelser og det vil naturligvis stække SF politisk langt ind valgperioden, så mon ikke SF får svært ved at omsætte deres 4 byrådsmedsmedlemmer til ny fremgang. Også de radikale  er nu fanget ind i borgmesterens spind. Allerede før aftalen var vedtaget var en af de radikale mærkesager – salg af havnens sommerhusgrunde – taget ud af aftalen. Det er nok rimeligt betegnende for hvordan den radikale rolle bliver i udmøntningen af aftalen.

Forhandlingsmæssigt: Aftalen er gennemført i lukkede møder med ganske få politikere. Åbenhed har der ikke været. Det er et brud med traditionerne i Næstved byråd, hvor man altid har fremlagt budgetforslag åbent til debat i byrådet og blandt borgerne. Det virker som man man ikke har haft lyst til at lytte – til andre end embedsmændene og sig selv…. Resten af byrådet er reducere til stemmekvæg. Det er en dårlig måde at bruge demokratiet og alle byrådsmedlemmernes viden og ressourcer.

Tags: , , , , , , ,

Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *