Næstveds skoler: Hvem skal lukke?

Det ventede oplæg fra skolekontoret i Næstved kommune rykker tættere på – det skal drøftes første gang på Børneudvalgets møde d. 23.8. – så i disse dage må det være næsten færdigt.

Synspunkterne på skolelukninger er også begyndt at brede sig, f.eks. har socialdemokraten Per Sørensen, som også er min medstudievært i “Per og Søren” i udsendelsen i denne uge, løftet sløret for sine synspunkter. Nemlig, at man skal se på f.eks. Uglebro skolen, Hyllinge skole og Skelby afdelingen af Susålandets skole.

Der er mange hensyn i en skolestruktur: Nærhed, faglighed, tryghed for børnene.

Men også: Hvor meget transporttid skal man acceptere, hvad med lokalsamfundet hvis skolen lukker og hvad med mangfoldigheden? Skal alt virkeligt være ensrettet og stort, skal der ikke være plads til små enheder? Det mener jeg.

Næstved kommune bør have en skolestruktur der giver max. 24 elever i klasserne, som har både store og små skoler, som har effektiv administration – og som tager hensyn til nærhed og tryghed.

Det udelukker efter min mening lukning af f.eks. Rønnebæk skole og Margretheskolen. Medens man udmærket kunne se på om administrationen af skolerne i Næstved by kunne gøres mere rationelt.

Hyllinge skole har udfordringer fordi forældrene vælger den fra, og måske er der overkapacitet i Næstved Syd. Så må vi se på løsninger de konkrete steder, men ikke bevidstløst tro på at skolelukninger løser alle kommunens økonomiske problemer. Tværtom kan det skabe nogle nye.

Og, skulle der være lokale som kan tage 104,5 MHz, så kan “Per og Søren” høres igen tirsdag kl. 10 – 11 og torsdag kl. 16 – 17.

Tags: , , , , , , ,

  1. hej jeg er mor til en lille pige på 3 år og vi bor i skelby og vores datter går i børnehave ved skelby skole vi håber da ikke skolen lukker da vi flyttet her ned for 2 år siden var vores valg faldet på huset grundet at det lå så dejligt tæt på skolen og glædet os til at se vores datter gå i skole her nede en lukning af skelby skole vil gøre byen helt død og folk vil flytte her fra fordi vi mindst vil ha 10km til vores børn nærmeste skole i næstved og jeg ønsker ikke at min datter skal gå i børnehave klasse i næstved og er det meningen at vi forældre skal ligger og køre så langt hver dag med vores børn to gange om dagen det mener jeg ikke i ødelægger de små samfund ved at lukke skolerne og der er kommet flere små børn til skelby som i kommer til at skuffe meget at de er flyttet her ned og så kan deres børn ikke engang komme i skole i deres egen by. hilsen pia

  2. Der er ikke noget der hedder Næstved by. Der er kun noget der hedder Næstved og Næstved Kommune.

  3. Kan vi få dagsordenen fra børneudvalgets møde den 23. august?

  4. Hvorfor er lukning af Rønnebæk og Margretheskolen udelukket. Det ligger jo ikke i Næstved?

Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *