Tirsdag: Så er det Margretheskolen

Tirsdag aften d. 2. nov. går det løs på Margretheskolen, hvor børneudvalget møder forældre og elever ved skolen. Margretheskolen er en af de skoler som S-SF og Radikale i Næstved Byråd har på lukningslisten. Det er et dårligt forslag.

Så sent som i 2002 blev skolen udbygget for ca. 7 mio. kr., så der kom 7., 8. og 9. klassetrin, altså en fuld etsporet skole. De penge er jo reelt tabt, hvis man lukker nu.

Nogle vil sige: Jamen, Margretheskolen har kun ca. 1/3 – 1/2 af eleverne fra eget skoledistrikt. Ja, og hvad så? Skolen er en udpreget tilvalgsskole, d.v.s. forældre fra et langt større opland end skolens eget distrikt, vælger at deres børn skal gå på skolen – selvom der er længere skolevej m.v. Det er da en succeshistorie – og skolen er fyldt op med 218 elever.

I stedet for at lukke, så bør vi netop bakke op om de skoler, hvor også forældrene positivt tilvælger skolen. Man kan sige at er det ikke bare at have en slags privatskolen i det offentlige skolevæsen? Måske, men det er da positivt  at vi har mangfoldighed og at der er plads i det offentlige skolevæsen også til at forældrene faktisk kan bruge det fri skolevalg.

Det er en ren win-win situation, hvis vi ved at have reelt frit skolevalg samtidig ikke bare leverer flere børn til privatskolerne.

Bl.a. derfor skal Margretheskolen efter min opfattelse bestå!

Tags: , , , , , , ,

Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *