København: Bompenge?

En af bloggens læsere – Anette Sand – har spurgt om Venstre også er på vej med bompenge omkring København,  nu en Venstre-MF´er har foreslået en (ekstra) årlig afgift for at køre på motorvejen.

Mit svar er: Det håber jeg sandelig ikke og jeg forstår ikke at København er så forhippet på den idé. Trafik kan være både støjende, irriterende og langsommelig. Ikke mindst biltrafik.

Men, biltrafikken giver også liv og vækst. Vi provinsboer der kører til København er ikke kun folk der henter penge i hovedstaden, men vi tilfører også hovedstaden aktivitet og handel.

Men, er der så for mange biler i Københavns gader? Ja, måske, men en del af det skyldes jo at københaverne selv har fået flere biler. Selvom man bor “midt i byen” og “midt i alting,” så mener mange indfødte københavnere altså at det også i hovedstaden er nødvendigt med 1 eller 2 biler og køre i bil til arbejde.

Dels så har kommunen lukket massevis af P-pladser, hvilket tvinger bilisterne til at at køre ekstra for at parkere.

Man burde se til f.eks. Barcelona, hvor p-pladser i stor stil anlægges under husene, for parkerede biler er ikke spændende at se på, men folk vil jo have bil. Det er vist en etableret kendtsgerning også i hovestaden.

Tags: , , , ,

Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *