Næstved skoleforlig: Svigt på svigt

Lukningen af 8 skoler er et svigt af dimensioner.

S og SF har svigtet helt klare valgløfter om ikke at lukke skoler.

Forældre og elever på f.eks. Rønnebæk, Margretheskolen og Lindebjerg svigtes dobbelt, fordi netop de skoler er effektive, fagligt i top og økonomisk veldrevne. Er der normalt at lukke veldrevne virksomheder? Nej vel. Det kan vist kun ske i politik.

Forældre og elever i Hammer, Skelby svigtes dobbelt fordi de får langt længere til skole og lokalsamfundets overlevelse er på spil.

Hyllinge skole, Grønbroskolen og Holme-Olstrup reddes – i første omgang – men skal granskes igen om 2 år. Flertallet cementerer altså usikkerheden om de tre skolers overlevelse. Det virker besynderligt!

Der er anden vej. Venstre har påvist at pengene kan spares, uden at lukke skoler, løsninger der kommer hele skolevæsnet til gode. Når navnlig S og R derfor holder fast må det derfor være af ideologiske grunde – og måske til en vist grad præget af sognerådspolitik. Alt i alt et trist forlig, der vil give uro flere år frem.

Tags: , , , , , , , , , , ,

 1. Jeg er simpelthen grædefærdig, jeg er forældre til et barn på Lindebjerg, og er totalt målløs overfor denne beslutning.
  Er der nogen logik i at 0.-6.klasserne i lokal området skal til at have langt til skole, og de store 7.-10.klasserne i hele byen skal til at cykle eller køres helt ind til Lindebjerg, det vil give meget mere trafik end i dag og det er i forvejen et meget trafikeret sted om morgenen.
  Hvad er den konkrete grund til at lukke “de små” ude af denne fantastiske skole, vi har med fuldt overlæg fravalgt den skole vores barn nu tvinges til at gå på, er det frit skolevalg.
  For nogle år siden lavede man vores distrikt om, fordi man ville tvinge os over på Sydbyskolen, det fik man ikke så meget ud af, så nu lukker man skolen for de små, og så får kommunen sin vilje alligevel, om at vi skal højne nivauet på Sydbyskolen.

 2. Helt ærligt – vi skal da ikke finde os i dette her?!

  Vel skal Margretheskolen (m.fl.) da ikke lukkes! Det er en yderst veldrevet (også økonomisk) skole, for slet ikke at tale om, at eleverne leverede de bedste afgangsprøver i sommeren 2010!

  Vi lever i et demokrati! Mine skattepenge er lige så meget værd som alle andres! Og ikke mindst er mine børn lige så meget værd som alle andres. Hvem tænker på børnene?!

  Der MÅ simpelthen være noget vi kan gøre?!?!

  Det er OS, der har valgt politikerne! Vi skal IKKE finde os i dette her!

  Søren, hjælp os! Du er åbenbart et af de meget få fornuftige mennesker i byrådet!

 3. Du har helt ret, sådanne vandvittige ting som at forslå lukning af kommunens bedst drevne skoler sker kun i politik, ingen direktør/bestyrelse i en privat virksomhed ved sine fulde fem, ville nogensinde forslå noget så langt ude.
  Jeg er normalt klart på venstrefløjen politisk, men må sige at S og SF i denne sag seriøst rokker ved dette og ryster mig i mine grundvolde.
  Vi bør ikke i Margrethe Skolens distrikt, men har valgt netop denne for den fantastiske kvaliteter. Kvaliteter som andre skoler kunne lære af.
  Jeg deltog i et event her i går, hvor vi bragte en stavl tomme kasser til byens rådhus, så S og SF kunne putte deres svigtede valgløfter i. Henning Jensen synes det var ubelejligt at vi dukkede op, da han havde en vielse. Følget og de nygifte synes dog ikke at være generet, men fik tværtimod en ekstra oplevelse 🙂
  Men mon ikke Borgmesteren og resten af S, som sikkert finder det ubelejligt at vi protesterer imod deres vandvittige plan, snart bør indse at vi også synes det de fortager er MEGET ubelejligt. Faktisk mener jeg at hvis de gennemfører planen, bør de efterfølgende gå af. Kom gerne med forslag til hvad vi som menige borgere og skatteydere kan gøre for at forhindre den nært forestående tragedie

  Mvh
  En fortvivlet forælder

Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *