Næstved: Flertallet lukkede skoler

Det gik desværre som forventet, et flertal på 18 mandater bestående af Socialdemokratiet, SF, Radikale og Konservative vedtog at lukke skolerne.

Et mindretal på 10 sagde nej.

Sådan blev beslutningen og det må vi så leve med. Arbejdet nu må gå på at gøre det så enkelt og let for eleverne som muligt, selvom det ikke bliver let.

Jeg siger stor tak til alle forældre for deres indsats og for de mange høringssvar og mails som er kommet til mig og til byrådets medlemmer. Det er demokrati i praksis, men jeg er blot ked af, at den store indsats ikke fik flertallet til at udgå skolelukninger, men det er jo også demokratiets vilkår.

Tags: , , ,

 1. det kan da godt være at jeg er farvet men jeg har da aldrig oplevet en så præcis udmeling på så kort tid muligvis før afstemningen var sluttet,
  Chaced side kører til medierne senere idag du har første retten til angreb

  Dette er Googles cache-version af http://www.naestved.dk/. Det er et øjebliksbillede af siden, som den blev vist den 20. dec 2010 20:52:21 GMT. Den aktuelle side kan være ændret i mellemtiden. Få flere oplysninger
  Kun tekst-version
  Disse termer findes kun i links, der peger til denne side: http www naestved dk

  » Visionær skolestruktur i Næstved
  20. december 2010
  Et flertal i Næstved Byråd besluttede mandag aften en ny skolestruktur, som bl.a. betyder, at afdelingerne i Tybjerg, Skelby og Hammer alle nedlægges. Grønbroskolen og Fuglebjerg Skole sammenlægges. Magretheskolen nedlægges mens Lindebjergskolen ændres til overbygningsskole. Bag aftalen står partierne Socialdemokraterne, SF, de Radikale og de Konservative. Der er tale om en skolestruktur, som understøtter fremtidens krav til en moderne skole.
  » Lokalråd i Næstved er (næsten) på plads
  15. december 2010
  Næstved kommune er ved at sætte de sidste streger på kortet, der inddeler kommunen i 19 lokalråd. Lokalrådene udspringer af borgernes interesser og skal bl.a. være med til at samle lokalsamfundene. Der er informationsmøde for borgerne i Næstved by den 5. januar 2011 kl. 19.00 på rådhuset.

 2. Ja, man må sige at kommunens folk er hurtige når det gælder om at få flertallets beslutninger kommunikeret ud.

  På det tidspunkt hvor denne pressemeddelelse er udsendt var byrådsmødet slet ikke slut og man kunne i hvert fald ikke komme i kontakt med Søren Dysted, for han deltog i mødet, der først sluttede ca. kvart i elleve om aftenen.

  Men, i det mindste indeholder pressemeddelelsen da den information at det er S-SF-Rad og K som stemte for lukningerne og at der ikke var enighed i Byråd. Så må den aktive læser jo selv regne sig frem til, hvem der ikke stemte for, for det oplyser kommunen jo ikke….

  Nogle gange – måske de fleste – har jeg fornemmelsen af at pressemeddelelserne forsøger at tegne at idyllisk “vi er alle venner” og “ih, hvor går det godt” billede af Næstved kommune – så mindretalssynspunkter er der derfor ikke plads til.

  Der går en tynd linie mellem information/kommunikation og så popaganda, hvor jeg synes at kommunen engang i mellem befinder sig i sidste kategori – og så for skatteydernes penge.

 3. Hvis man ønsker at oprette en privatskole, er kravet fra Undervisningsministeriet de facto, at man skal have mindst ét år til at forberede det store arbejde, der ligger i det (i og med at ansøgningsfristen er lige godt og vel et år før det skoleår, hvor man ønsker, at skolen skal starte).

  Hvordan kan det så være, at Næstved Kommune skal have lov at haste en overbygningsskole igennem på et halvt år?

  Disse overbygningsskoler stiller nogle helt specielle krav til lærerne, ud over det rent faglige. Det er noget, der skal arbejdes på, og som skal forberedes grundigt.

  Min bøn er…. Næstved Kommune har fået sin skolestruktur gennemtrumfet, men lad for Guds skyld først ændringerne træde i kraft til skoleåret 2011/2012. Ja, det vil give de lukningsbesluttede skoler et år ekstra, men det vil altså også gøre, at politikerne og forvaltningen får tid og mulighed for at levere en overbygningsskole, som på alle måder er klar. Dermed får Næstved en god og velforberedt skole, som byen kan være bekendt, og som virkelig er “visionær” (som synes at være triggerordet, når vi taler skolestruktur) i stedet for blot noget venstrehåndsarbejde. Ydermere tror jeg, at en del af den negative holdning til den nye skolestruktur vil kunne vendes til positiv med denne fremgangsmåde.

  Hastværk er lastværk.

 4. Som sagt… hastværk er lastværk! Jeg mener naturligvis skoleåret 2012/2013!

Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *