Næstved kommune: Skal dagplejens gynger forbydes?

Er en gynge farlig?

Ja, efterhånden som Næstved kommunes legepladsinspektører gennemgår ikke bare børnehavernes legepladser, men også de små legepladser i dagplejernes private haver, så bliver ganske almindelige gynger dømt ude.

En række dagplejere får nu besked på, at de gynger og vippedyr som står på græsplænerne rundt omkring skal fjernes. Det er børnene naturligvis kede af. De der kender små børn ved, at en gynge er et rigtig godt legetøj.

Trappe på Grønnegade

Problemet er åbenbart bl.a. at der mangler faldunderlag (man kan undres over at en græsplæne ikke er god nok) og at der ikke er afstand nok til f.eks. hæk eller hegn. Det kan man så undres over, al den stund at gynger jo er meget forskellige. Nogle gammeldags, der sidder børnene bare på en brædt, men i andre sidder børnene i en slags stol, hvor barnet ikke kan falde ud.

Jeg har bedt om at vi i Næstved kommunes Børneudvalg  får en redegørelse om det. Ser man på nogle af de ting, som der står på kommunale legepladser, f.eks. på Grønnegades kaserne, så undres jeg over at en gynge i en privat have hos en dagplejer ikke kan få lov at blive stående.

Billedet til venstre viser en trappe, netop på Grønnegades Kasernes legeplads. Er det mindre farligt end en gynge? Den er tydeligvis defekt.

Naturligvis skal sikkerheden være i top, særligt når kommunen har ansvaret for legepladsen – eller når kommunen er med i børnepasningen hos private dagplejere. Men, spørgsmålet er, hvor rigidt det skal være og om børnene måske godt kunne få lov at gynge lidt hos dagplejerne.

Nedenfor er et billede fra samme legeplads: En balancebom som man kan balancere på – eller sidde på. Der er faldunderlaget bare grænsplænen.

Sagen skal drøftes i børneudvalget d. 2. maj.

Balancebom på Grønnegade

Tags: , , , , , ,

Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *