Næstved: Dagplejerne kan godt få gynger, men…

Lad os dog hjælpe dagplejerne med en positivliste over, hvilke typer gynger som man må bruge.

Det blev mit forslag efter Børneudvalgets møde i dag, hvor vi fik en orientering om sikkerhed på legepladser – og det er sandelig ikke helt nemt. Regelbogen er flere centimeter tyk, men man kan altså godt have en gynge i dagplejerens have, blot skal der være et ordentligt faldunderlag og gyngen skal være certificeret (ja, ting er blevet besværlige i vores regelstyrede samfund).

Men, faldunderlaget behøver såmænd ikke være mere end et par gummimåtter man kan købe i Bilka til 450 kr. pr. løbende meter.

I stedet for at overreagere og forbyde alt, bør vi derfor vejlede til hvordan man skal gøre – og så kan vi bagefter se på om der i dagplejens budget er penge til at hjælpe dagplejerne.

Det er trods alt da lidt positivt i vores overforsigtige samfund, hvor børnene helst skal være pakket ind i skumgummi. Måske ikke så meget af hensyn til børnene, men fordi kommunen er bange for at komme på forsiden af avisen, hvis der bliver en sag.

Jo, sikkerheden skal være i top, men vi skal ikke være for hysteriske.

Tags: , , ,

Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *