Tænker Helle over, hvad hun siger?

Nogle gange må man undres over, om Helle Thorning-Schmidt egentligt lægger mærke til, hvad hun siger. F.eks. har hun udtalt til DR:

“Regeringen har haft ti år til at vise, hvad de kunne i den økonomiske politik. Det er jo ikke Villy Søvndal og jeg, der har skabt dårlig vækst i Danmark. Det er den siddende regering, og det ansvar bør de påtage sig, siger Helle Thorning-Schmidt.”

Ti år? Mig bekendt så har langt langt de fleste danskere fra år 2001 og i hvert fald frem til år 2008  oplevet et hidtil ukendt økonomisk opsving! Aldrig er der blevet solgt så mange udekøkkener og fladskærme. Aldrig er er den offentlige sektor vokset så meget, aldrig er der ydet så meget service og det er vel de færreste der ikke stadig har råd til et par ferierejser til udlandet hvert år.

Så ramte finanskrisen Danmark, ja, i 2008 ligesom den ramte resten af verden. Man, at skyde skylden for finanskrisen på VK-regeringen er jo lige så usagligt, som at påstå der har været dårlig vækst de seneste 10 år. Det er jo direkte forkert.

Endda har finanskrisen ramt Danmark mindre hårdt end andre lande, fordi Danmark havde et godt overskud på statsbudgettet til at stå imod med.

Nu står vi så overfor at sikre en langsigtet fornuftig økonomi og her fortsætter Villy og Helle med gammeldags socialdemokratisk politik: Højere pris på cigaretter, højere skat og nye afgifter f.eks. på flyrejser.

Det vil i hvert fald ikke skabe nogen vækst i Danmark.

Tags: , , ,

Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *