København: Overborgmesteren og p-pladserne

Med en selvhævdelse som er en mindre provinsby værdig, mener overborgmester Frank Jensen (Berlingske 22/5) det er regeringens skyld at der ikke er flere P-pladser i København. Magen til vrøvl. Både Jensen og hans forgængere har ivrigt nedbragt p-pladser de seneste mange år, for at skabe bedre byrum.

Al ære og respekt for byrum, men Jensen og flere københavnske politikere med ham, lider af den vrangforestilling at København kun er for københavnere og at København derfor ikke behøver kære sig som de tusinder af udenbys bilister som dagligt – af lyst eller pligt – bruger byen. Jensen glemmer at disse bilister lægger penge og aktivitet i byen.

En by i topklasse har derfor både byrum og gode P-muligheder som gør byen tilgængelig. Det kommer både byen og byens omverden til gavn. Det gør retoriske udfald mod regeringen derimod ikke.


Tags: , ,

Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *