Næstved: Stop ombygningen af Jernbanegade

Det er lidt svært at se, hvad det egentligt er man vil med Jernbanegade i Næstved, med det forslag som Teknisk forvaltning har fremlagt. Der er i hvert fald en del problemer i forslaget, set fra min side.

1. Der skal laves vandrender på fortorvet. Til hvad? Hvis det er overfladevandet man tænker på der skal ledes væk, så bliver der ikke meget vand i vandrenderne som derimod kommer til at slynge sig tomme på fortrovet til ulempe for fodgængerne. Næstved er ikke Nordens Venedi – vi skal ikke have vandrender i gaderne.

2. Busholdepladserne er halvt på kørebanen og halvt på fortorvet. Det kan kun blive til risiko for f.eks. legende børn som uforvarende kommer til at lege på busholdepladsen. Buspladser skal være klart markeret.

3. Hvorfor skal Sct. Mortens Kirkeplads lukkes kl. 10 om formiddagen? Hvilke cafégæster er det man mener vil sidde og nyde café latte om vinteren? Nej, lad pladsen være åben for trafik i butikkernes åbningstid. Så kan man lukke om aftenen for den gennemkørende trafik.

Og, hvad er det i grunden vi vil med bymidten? Skal det være handel, skal det være byliv eller skal det være andet? Vi mangler en undersøgelse af, hvad borgerne bruger byen til. Bruger de den som gennemkørsel, til at handle, til oplevelser eller kører man bare rundt om blokken fredag aften?

Pengene er små for tiden og derfor skal de bruges med ekstra omhu. Man skal ikke bare lave om med hovedet under armen, men det skal være gennemtænkt og på et ordentligt grundlag.

Tags: , , , , ,

Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *