Næstved: Lokale virksomheder skal kunne være med

På sin hjemmeside http://diegogugliotta.venstre.dk/det-jeg-vil/ skriver min byrådskandidatkollega Diego Gugliotta, at man skal have lokale virksomheder med, når kommunen udbyder opgaver og indkøb.

Det er helt rigtigt. Derfor fik Venstres medlemmer af Økonomiudvalget (som er kommunens erhvervspolitiske udvalg) også indføjet i udbudsprocedurer, at lokale virksomheders mulighed for at byde skal indtænkes, hver gang der er kommunale bud.

Det kan jo godt være, at man – af rationelle grunde – kan opdele udbud i flere mindre udbud, så lokale kan være med. Ikke kun når det gælder bygge- og anlæg, hvor vi altid sørger for at lokale virksomheder er med blandt de bydende, men også når der skal indkøbes varer og andre ydelser.

Kommunerne er underlagt EUs regler om udbud og de er ret strikse. Sådan skal det vel også være, men derfor skal kommunen ikke blive overforsigtig og lægge selv små ordrer ud i store budrunder, som måske hindrer lokale virksomheder i at deltage.

Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *