Ingen nedskæringer på skole og børnehaver

Så er der indgået budgetforlig i Næstved. Det er først og fremmest godt at Venstre fik med i budgetforliget, at der ikke skal spares på skoler og dagpasning. Heller ikke i de analyser som skal gennemføres i kommunens økonomi næste år. For, det ser ret sort ud med økonomien: Store underskud de kommende år.

Så, der skal effektiviseres, rationalisres og spares, men ikke på de to helt afgørende områder: Folkeskole og børnepasningen. Her er det afgørende vigtigt at vi har en høj kvalitet – hele tiden. Dels fordi børnene er fremtiden, dels fordi navnlig skole og børnehaver/dagpleje m.v. er vigtigt når forældre overvejer, hvor de skal bosætte sig: Et sted, hvor det fungerer – eller et sted, hvor man konstant sparer.

Nej til besparelser, er ikke det samme som at alt forbliver som det er, men kan vi få mere effektive skoler/institutioner, så kommer det børnene til gode, for pengene skal blive på skole/børneområdet.

Alt i alt godt nyt for det kommende år, som nok skal blive svært nok  i forvejen.

Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *