Dækningsafgiften skal afskaffes

Dækningsafgiften skal væk!
 
Dækningsafgift er en skat på erhvervsejendom. Ejer virksomheden bygninger, skal der betales en skat af bygningerns værdi. I øjeblikket er det 5 0/00 af værdien, så det er jo ret beset ikke ret meget, men bliver alligevel til ca. 25 mio. kr. årligt.
 
Og, hvad værre er: Det er en stor irritation for erhvervslivet. Ikke mindst de store virksomheder, som år efter år “dumper” Næstved kommune i erhvervsundersøgelser.
 
På den måde, koster dækningsafgiften Næstved kommune hårdt på omdømme og det er noget skidt. Derfor bør dækningsafgiften afskaffes.
 
Enten bør det gøres i eet hug, men det er rent økonomisk hårdt for kommunen. Derfor bør det ske over 2-3 år. Så er dækningsafgiften afskaffet efter 2-3 år, og Næstveds omdømme med eet hug forbedret.
 
Men, “noget for noget” hedder det. Erhvervslivet bør bidrage til at afskaffe afgiften. Ikke bare ved at omtale Næstved bedre i de store undersøgelser, men ved at tage flere ansatte. Flere elever. Flere lærlinge. Flere jobs i det hele taget.
 
Når man skal betale mindre skat, har man bedre råd til at ansætte flere og lave flere praktikpladser. Det bør byrådet tale med erhvervslivet i Næstved om, så det ikke bare går i aktionærernes lommer, når dækningsafgiften dør, men også kommer unge og praktiksøgende til gode.
 
Man ved jo godt, at det koster en virksomhed at have elever og lærlinge. Hvis vi afskaffer dækningsafgiften, har virksomhederne bedre råd og bør derfor vise deres gode vilje.
 
Al erhvervspolitik er ikke afhængig af dækningsafgiften, faktisk kun en lille del. En vigtig del, men kun en lille del.
 
Langt det vigtigste er hurtig, effektiv og ikke mindst vejledende sagsbehandling i kommunen og det skal vi blive bedre til, uanset hvornår dækningsafgiften afskaffes.

Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *