Borgerne skal høres – flere lokalråd tak!

Der nogle, som bliver valgt, der siger: Nu er jeg valgt for 4 år, og så er det byrådet der bestemmer.

Så er der andre, som siger: Ja, jeg er valgt for 4 år, men vi skal også lytte i de 4 år. Lytte til foreninger, erhvervsliv – og først og fremmest borgerne. Man må aldrig som politiker, hvadenten det er lokalt eller nationalt, tænke at man er sig selv (og embedsmændene) nok.

Derfor er det vigtigt at lytte. Lytte til forældrene i skoledebatten, hvad byrådsflertallet ikke gjorde.

Lytte til indsigelser i en lokalplan, også selvom man ikke selv er enig.

Lytte til ønskerne til, hvor busserne skal køre.

Man kan også, som Teknisk Udvalg gør, tage rundt i kommunen på 4 møder gennem året og lytte til, hvad folk har at sige til os konkret.

Derfor mener jeg, vi skal gøre en aktiv indsats for at få flere lokalråd i Næstved kommune. En del af landområderne er dækket, f.eks. Tappernøje, Mogenstrup, Vestområdet og i byområderne er Fensmark og Lille Næstved dækket ind.

Men, det betyder også at der mangler rigtig mange områder af kommunen, som ikke har et lokalråd. Det gælder størstedelen af Næstved by, men også en stor del af landområderne.

Jeg mener at et nyt byråd efter 1. januar 2018 (gerne før), sørger for at indbyde borgerne i lokalområderne til at danne flere lokalråd. Det gør at byrådet har “nogle at spørge” og have dialog med. Ikke bare når der er officielt høring af lokalplaner m.v., men også om alt muligt andet. Det kan kun gøre beslutningsprocessen bedre.

 

Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *