Ingen undskyldning for terror

Hamid El Musti har helt misforstået problemerne med terror (Sjællandske 19.7.)

At der er en Brevik undskylder ikke at unge muslimer slår uskyldige ihjel i Islams navn. Her kan man ikke bruge en ”noget for noget” forklaring eller bare sige at terror ikke har noget med Islam at gøre. Når terroristen tager Allahs navn i sin mund, er der forbindelse til Islam – også selvom der måske kun er terroristen selv det giver mening for.

Terror og radikalisering skal bekæmpes. Det sker bedst indefra, hvor Imamer og fremtrædende muslimer bør bruge enhver anledning til at bekæmpe ekstreme holdninger, så de unge ved at terror er forkert, uanset hvor mange videoer fra Islamisk Stat de ser på nettet.

Derfor bør Hamid El Musti ikke forsøge at ”forstå” eller sammenligne med Breivik. Det virker i stedet som en bortforklaring af terror i Islams navn.

Problemerne med radikaliserede unge bliver ikke mindre, hvis fremtrædende muslimer som Hamid El Musti bruger kræfterne på at relativisere og bortforklare i stedet for at bekæmpe radikalisering.

Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *